Tennispark ATIVU

De tennisvereniging ATIVU is geprivatiseerd. In Maart 1993 is van de Gemeente Brunssum voor een periode van 30 jaar het recht van erfpacht op het park verkregen tegen een symbolische vergoeding van fl. 1,-. Er is overeengekomen dat de vereniging de onroerende zaak (het park) uitsluitend zal gebruiken voor het uitoefenen van de tennissport. De vereniging heeft zich tegenover de Gemeente verplicht het park en de opstallen in een zodanige staat te onderhouden dat het de overeengekomen bestemming op behoorlijke wijze kan dienen. In de praktijk betekent dit dat de vereniging elk jaar een bepaald bedrag opzij dient te leggen om in het jaarlijks en toekomstig groot onderhoud te kunnen voorzien.
Ons tennispark ligt aan de Vestastraat 2 te Treebeek en is telefonisch bereikbaar onder (045) 521 16 35. Het park bestaat uit 7 banen, waarvan 5 met verlichting, een gezellig clubhuis en KIdscourt. Uiteraard zijn er in het clubhuis ruime kleed- en douchegelegenheden aanwezig. Ons clubhuis heeft een gezellige bar waar frisdranken en zwak-alcoholische dranken worden geschonken. Tevens bestaat de gelegenheid kleine hapjes te nuttigen. Het clubhuis is gedurende het seizoen - van april t/m september - de gehele dag geopend en de bar van 10.00 tot 12.00 uur en 's avonds vanaf 19.00 uur.

Wanneer kunt u terecht?
Vanaf 1 april tot en met 30 september is het park dagelijks geopend van 9.00 tot 23.00 uur en kunt U in principe gedurende al Uw vrije uren spelen. In de maand oktober blijven de banen geopend maar is er in de avonduren geen verlichting. Van november t/m maart blijven er 2 tennisbanen beschikbaar; het clubhuis is dan echter gesloten.

Wanner U van de banen gebruik wenst te maken, dient U zich hiervoor in te schrijven op het bord. Inschrijven doet u door uw spelerspas in te hangen op het inschrijfbord. De spelerspas ontvangt u nadat u, vanzelfsprekend natuurlijk, uw contributie heeft betaald. Alvorens de baan op te gaan bent U verplicht uw spelerspas op het inschrijfbord te plaatsen bij de baan waarop U wilt gaan spelen. In principe dient dit op de eerst vrij komende baan te zijn. De aanvangstijden zijn om 00, 15, 30, 45 minuten van elk uur. Uw speeltijd bedraagt 45 minuten. Indien er geen wachtende leden zijn kunt u langer 45 minuten spelen. Na afloop moet u natuuurlijk uw spelerspas niet vergeten mee te nemen.

Uiteraard kunt U zich voorstellen dat er pieken zijn in de baanbezetting. Zo is het name in de door-de-weekse uren tussen 19.00 uur en 20.30 uur wel eens vrij druk. Hierdoor kunnen wachttijden ontstaan. Zo zal het ook aan het begin van het seizoen wat drukker zijn dan later. Verder wijzen wij U erop, dat tijdens de competitiedagen, dit is normaal gedurende 7 zaterdagen en dinsdagen in april en mei, banen gereserveerd zijn voor de deelnemende competitie-teams van 9.00 tot ongeveer 19.00 uur. De juiste eindtijd is moeilijk te voorspellen.

Routebeschrijving

Het tennispark van ATIVU ligt midden in een woonwijk aan de rand van de gemeente Brunssum.
Vanuit de richting Eindhoven (snelweg A2) bij het verkeersplein 'Kerensheide' de borden richting Heerlen/Aken (A76) volgen + lees verder na >> . 
Vanuit de richting Maastricht (snelweg A2) bij het verkeersplein 'Kerensheide' eveneens de borden richting Heerlen/Aken (A76) volgen + lees verder na >> .
Vanuit de richting Aken (A76) of via de stadssnelweg Heerlen de borden richting 'Eindhoven' volgen. De A76 verlaten bij de afslag Amstenrade/Brunssum + lees verder na >> . .
>>  neem de afslag naar de N300 (buitenring) en neem de afslag Amstenrade.Ga vervolgens bij de rotonde rechtsaf en sla linksaf bij de verkeerslichten. (Hier bevindt zich aan de rechterzijde een scholencomplex). Na ongeveer 200 meter de 2e danwel de 3e straat rechts inslaan om aan de achter of voorzijde van het park uit te komen.
Vanuit Sittard, via de provinciale weg. Sittard, Windraakerberg, Doenrade. Bij de verkeerslichten rechtsaf richting 'Oirsbeek' en 'Amstenrade'. Weg vervolgen. Na het passeren van de dorpskern van Amstenrade (kasteel aan de linkerzijde) komt U na ongeveer 500 meter aan een kruising met verkeerslichten. Hier linksaf richting 'Brunssum'. Na ongeveer 200 meter de 2e danwel de 3e straat rechts inslaan om aan de achterzijde of voorzijde van het park uit te komen.